Приладдя для приготування яєць
- -14%Формочка для яєць пашот салатова - розмір 9*6,5 см, силікон 506240125 ₴107,50 ₴Готово до відправки Оптом і в роздріб
- Топ продажФорми для яєць і смаження млинців 5 штук сріблястий 445000450 ₴/набірГотово до відправки Оптом і в роздріб
- Топ продажСиліконова формочка для приготування яєць пашот червона - розмір 9*6,5 см, силікон 506240/5125 ₴Готово до відправки Оптом і в роздріб
- Силіконова формочка для приготування яєць пашот помаранчева - розмір 9*6,5 см, силікон 506240/6125 ₴Готово до відправки Оптом і в роздріб
- Топ продажФормочка для пашот синя - розмір 9*6,5 см, силікон 506240/4125 ₴Готово до відправки Оптом і в роздріб
- Топ продажФормочка для приготування пашот блакитна - розмір 9*6,5 см, силікон 506240/185 ₴Немає в наявності Оптом і в роздріб
- Топ продажСиліконова форма для яєць пашот рожева - розмір 9*6,5 см, силікон 506240/285 ₴Немає в наявності Оптом і в роздріб
- Топ продажСиліконова формочка для яєць пашот жовта - розмір 9*6,5 см, силікон 506240/385 ₴Немає в наявності Оптом і в роздріб
- Формочки для смаження яєць і млинців - у наборі 5шт. різних форм, метал 445/1350 ₴/набірНемає в наявності Оптом і в роздріб
Приготувати яйця – здавалося б, чого тут складного? Взяти невелику каструльку, щільно укласти яйця, залити водою і варити: некруто – три хвилини, в мішечок – п'ять хвилин, круто – вісім. Почистити варені яйця, нашаткувати їх для салату? Так простіше простого! Однак технічний прогрес і тут дає про себе знати: люди невтомно вправляються у винаході гаджетів, які допоможуть звертатися з яйцями більш вправно.
Яйцеварки. Про їх призначення свідчить не тільки назва, але часто і зовнішній вигляд: найчастіше фільтр за формою нагадує яйце. Якщо ви хоч раз забували вчасно зняти яйця з плити, ви розумієте основна перевага цього агрегату порівняно із звичайною каструлею: вона вчасно вимикається. Сама. Та ще й яйця не стукаються під час варіння один про одного – відповідно, і не тріскаються.
Купуючи яйцеварку, визначитеся, скільки яєць ви збираєтеся в ній варити (частіше всього моделі розраховані на 3, 4, 6 або 7 яєць). Вибравши найбільшу, ви навряд чи помилилися: в ній можна зварити як сім яєць, так і одне, а місця вона займе на вашій кухні не набагато більше.
Яйцеварку, як правило, вінчає знімна прозора кришка. Під нею – ванночка для води (з нержавіючої сталі або з тефлоновим покриттям) і підставка для яєць. До яйцеварке додається мірний стаканчик, за допомогою якого ви можете дозувати обсяг води: він залежить від кількості яєць і режиму варіння – некруто, в мішечок, круто. Залив воду, ви встановлюєте яйця на підставку. Перед цим, як сказано в будь-якій інструкції, їх необхідно проколоти спеціальною голкою (вона найчастіше входить в комплект), інакше вони луснуть від гарячої пари. Проколюють їх з тупої сторони і встановлюють проколом вгору. Втім, ті, хто лінується проколювати, свідчать, що найчастіше нічого не тріскається.
Виконавши ці нехитрі дії, ви закриваєте яйцеварку кришкою і чекаєте, коли яйця будуть готові. Про це повідомить вам різкий і гучний гудок. Найчастіше – надто різкий і надто гучний, так що з незвички стає дуже навіть не по собі. Між іншим, це одна з головних претензій супротивників яйцеварок, а таких чимало.
Яйцеварки для мікрохвильової печі (НВЧ). Більшість із них являє собою невелику чашку або склянку з внутрішнім каркасом для встановлення двох або чотирьох яєць. Це пристосування покликане спростувати поширену думку про те, що яйця вибухають в мікрохвильовці. Не вибухають! А все тому, що яйця в такий яйцеварке повністю занурені у воду.
Бувають яйцеварки для СВЧ і іншого типу: стаканчики, зсередини повторюють форму яйця, закриваються кришками з отворами для пари. Яйце потрібно розбити, вилити в яйцеварку, закрити кришкою і встановити в мікрохвильовку. Вийде звичайне варене яйце, тільки без шкаралупи.
Яйцерізки. Для нарізки яйця також існують спеціальні гаджети. Винахід нехитра: натягнуті хрест-навхрест тонкі струни з нержавіючої сталі легко шаткують м'якоть вареного яйця. Деякі особливо активні господині спробують нарізати з його допомогою печериці, помідори або варену картоплю, однак треба визнати, що конструкція яйцерізки ідеально підходить тільки для яєць. Вибираючи яйцерезку в магазині, подивіться, як саме нею можна нарізати яйця – кубиками, часточками або і так і сяк. Останнє, зрозуміло, краще.
Підставки для яєць. Якщо ви любите яйця некруто або " в мішечок, вам не обійтися без спеціальної підставки для яєць. Здавалося б, проста, нехитра штучка. Однак саме її уявна простота стає відправною точкою для фантазії дизайнерів. Як вам, скажімо, витончена поставка ручної роботи зі слонової кістки або ексклюзивна підставка для яєць, комбінована з пісочним годинником?
Гільйотини для яєць. Верхная частина яйця, звареного вкруту, легко знімається мініатюрним гаджетом, який в нашій країні випускається під садистським назвою “гільйотина для яєць” (у Європі ця штучка іменується не настільки лякаюче - egg topper). Це рухлива металева конструкція, ріжуча частина якої легко відсікає кінчик яйця. Між іншим, дуже забавний подарунок самому собі таку річ в здоровому глузді мало хто купить.
Форми для яєчні. Зробити яєчню зовні більш привабливою (хоча, здавалося б, що може бути прекрасніше глазуньи?) дозволять вам “форми для яєчні”. Це або металева рамка, кототорая встановлюється на сковорідку, або спеціальна сковорода особливої форми. Смак страви, звичайно, не зміниться, але розвага гарантована, адже форми існують найрізноманітніші: квіточки, сердечка, чоловічки, зірочки, долоньки - аж до пістолетів і пенісів. Як же без них.
Вінчики для яєць. Збити яєчний білок, жовток або і те й інше разом вам допоможе вінчик для яєць. Він являє собою легку дротяну конструкцію (у вигляді спіралі, груші або ложки) з ручкою. Збивати яєчні білки потрібно обертальними рухами, без перерви, спочатку повільно, поступово збільшуючи темп.
Сепаратори для яєць. Вам необхідно відокремити жовток від білка? Для цього існує окреме пристосування – сепаратор для яєць. Простенький сепаратор для домашнього використання являє собою пластмасову ложечку особливої форми з отворами: крізь них просочується білок розколотого яйця, між тим як жовток залишається в сепараторі.
Существуют и более сложные “профессиональные” сепараторы, их используют в некоторых ресторанах. Они представляют собой две соединённых друг с другом ёмкости, над одной из которых помещается наклонный желобок с отверстиями. На край этого желобка выливается яйцо – и, пока желток совершает длинный путь до отведённой ему ёмкости, белок просачивается сквозь отверсия в ту ёмкость, которая находится непосредственно под желобком.
А можно и вообще обойтись без сепаратора. Проткните яйцо с двух противоположных сторон: белок вытечет, а желток останется в скорлупе. Сделать это можно толстой иглой или специальным “прокалывателем для яиц”.
Прокалыватели для яєць. По-англійськи - egg pricker. Так-так, існує і такий дивовижний кухонний гаджет: невелика пласмассовая коробочка з пружиною всередині. Ставите яйце в спеціальне поглиблення, поєднане з пружиною, і легко нажимате; з коробочки вилазить гостра голка – і дірочка в шкаралупі готова.